Amerika'da Uluslararası Öğrenciler Için Eğitim Ve Yaşam Maliyetleri Ne Kadardır?

eburakozkok

Yeni Üye
Merhaba. Amerika'ya okumak için gitmek istiyorum. Uluslararası öğrenciler için eğitim ve yaşam maliyetleri ortalama ne kadardır?

Aleyna

Yeni Üye
Amerika'da eğitim ve yaşam maliyetleri, üniversite türü ve bulunduğun şehre göre değişiklik gösterir.

Eğitim Ücretleri:

• Devlet Üniversiteleri: Uluslararası öğrenciler için yıllık eğitim ücretleri genellikle 25.000 - 45.000 USD arasında değişir.

• Özel Üniversiteler: Yıllık ücretler 30.000 - 60.000 USD arasında olabilir.
Yaşam Maliyetleri:

• Konaklama: Kampüs içi yurtlarda yıllık 9.800 - 11.100 USD civarında olabilir.

• Diğer Giderler: Yeme-içme, ulaşım ve kişisel harcamalar için yıllık 11.000 - 20.000 USD arasında bir bütçe ayırmak gerekebilir.

Burs ve Çalışma İmkanları:

Amerika'da uluslararası öğrenciler için çeşitli burs imkanları mevcut. Özellikle akademik başarıya dayalı burslar ve üniversitelerin kendi burs programları değerlendirilebilir.

Ayrıca, öğrenci vizesiyle kampüs içinde haftada 20 saate kadar çalışma izni bulunuyor. Bu da aylık masraflarını karşılamada yardımcı olabilir.

Özetle:

Amerika'da yıllık toplam eğitim ve yaşam maliyetleri, üniversite ve şehir seçimine bağlı olarak 36.000 - 80.000 USD arasında değişebilir. Burs ve çalışma imkanlarıyla bu maliyetleri azaltmak mümkün.

Daha detaylı bilgi ve planlama için üniversitelerin resmi sitelerini incelemeni ve eğitim danışmanlarıyla görüşmeni tavsiye ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar