Donald Trump, Pete Hegseth'in Onaylanabileceğine İnandığını Söyledi

Cem

Üye
Donald Trump, NBC News'e verdiği bir röportajda, Fox News sunucusu Pete Hegseth'in Pentagon'u yönetmek için aday gösterilmesi konusunda yaşanan endişeleri kabul etti, ancak adayına olan güvenini koruduğunu belirtti. Hegseth, aşırı alkol tüketimi ve kadınlara yönelik kötü muamele iddialarıyla gündeme gelmişti.

Trump, NBC'nin "Meet the Press" programının moderatörü Kristen Welker ile yaptığı ve Pazar günü yayımlanacak olan özel röportajda, “Pete şu anda oldukça iyi bir durumda görünüyor," dedi. “İnsanlar biraz endişeliydi. Kendisi genç bir adam, ancak aslında etkileyici bir geçmişe sahip. Princeton ve Harvard’a gitti, her iki okulda da iyi bir öğrenciydi. Orduyu seviyor ve bence insanlar bunu görmeye başlıyor. Onun adaylığı üzerinde ve diğer birçok konuda çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Habere göre, Hegseth'in adaylığı, altı Cumhuriyetçi senatörün şu anda desteğini vermekte isteksiz olması nedeniyle risk altında görünüyor. NBC News’e konuşan üç Cumhuriyetçi kaynak, bu durumun Hegseth'in alkol kullanımı ve cinsel suistimal iddialarına ilişkin meslektaşlarından gelen endişelerle bağlantılı olduğunu belirtti.

Alkol ve Cinsel Suistimal İddiaları​

NBC News, Hegseth'in Fox News'teki meslektaşlarını alkol kullanımıyla endişelendirdiğini, 10 mevcut ve eski çalışanın bunu doğruladığını bildirdi. İki kaynak, Hegseth’in yayına çıkmadan önce bir düzineden fazla kez alkol koktuğunu iddia etti. Trump'ın geçiş dönemi sözcüsü bu iddiaları "tamamen asılsız ve yanlış" olarak nitelendirdi.

Ayrıca, Hegseth'in 2017 yılında California'da bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlandığına dair bir polis raporu kamuoyuna açıklandı. Suçlama nedeniyle herhangi bir dava açılmadı ve Hegseth, olayın karşılıklı rızaya dayandığını savundu. Kadına, anlaşma kapsamında açıklanmayan bir miktar ödeme yapıldı.

Trump’ın Adayına Olan Güveni​

Trump, Kristen Welker tarafından, Hegseth’in adaylığına olan güvenini koruyup korumadığı sorulduğunda, “Evet, kesinlikle güveniyorum,” dedi. “O çok zeki bir adam. Onu Fox aracılığıyla tanıdım ama uzun zamandır tanıyorum. Temelde bir asker. Ne zaman onunla konuşsam, tek konuşmak istediği şey ordu. O bir asker,” ifadelerini kullandı.

Welker, Trump'ın kendisinin içki kullanmadığını ve aşırı alkol tüketiminin tehlikelerine sık sık dikkat çektiğini belirterek, Hegseth’in bu konuda yaşadığı sorunlar hakkında bir endişe taşıyıp taşımadığını sordu. Trump, “Onu çok iyi tanıyan insanlarla konuştum ve onun bir alkol sorunu olmadığını söylüyorlar,” yanıtını verdi.

Senatörlerden Destek Sinyalleri​

Trump, Hegseth'in adaylığının Senato'da onaylanıp onaylanmayacağı sorulduğunda, "Birçok senatör beni arıyor ve onun harika olduğunu söylüyor," diyerek destek mesajları aldığını belirtti.

Hegseth’in adaylığının nasıl bir sonuçla karşılaşacağı merak konusu olmaya devam ediyor. NBC News’in haberine göre, Hegseth bu hafta Capitol Hill'de senatörlerle görüşmeler yaparak hem onların hem de Trump'ın güvenini tazelemeye çalıştı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar